Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Tidlig naturfaglig nysgerrighed

En indsats, der styrker børn i udsatte positioner!

Projektet løber over de næste fire år fra 2021-2024 og jeres institution vil over de næste 2,5 år være aktive deltagende.

Om projektet

Formålet med projektet er at skabe bedre forudsætninger, for at støtte børn i udsatte positioner, i deres interesse og erfaringer med natur og science. Dette ved at løfte kvaliteten i dagtilbuddet gennem en helhedsorienteret og inddragende indsats, med fokus på børns deltagelse, pædagogers kompetencer, dagtilbuddets læringsmiljø og et tæt forældresamarbejde.

Over en 2,5-årig periode vil 10 udvalgt daginstitutioner gennemgå en helhedsorienteret udviklingsproces med kompetenceudvikling, sparring, workshops, sidemandsoplæring og refleksion, for alle børn, personaler og forældre.

I samarbejde med forskere fra Københavns Professionshøjskole, laves følgeforskning hvor vi undervejs skal blive klogere på hvordan kvaliteten i dagtilbuddet styrkes, og hvilken betydning den helhedsorienterede indsats har for institutionens science-pædagogiske kultur. Denne viden skal i projektets afsluttende fase videreformidles gennem målrettede publikationer, konferencer og vejledninger til både ledelse og pædagogisk personale.

Definition af begreber:

  • Science

Science skal i vores optik forstås bredt. Det er vigtigt at være nysgerrige på børnenes nysgerrighed og skabe en kultur, hvor voksne og børn sammen undrer sig og undersøger genstande, elementer og fænomener i deres nære omverden.

  • Børn i udsatte positioner

Vi læner os op ad den brede definition fra EMU (Børne- og Undervisningsministeriet), hvor børn i udsatte positioner er en dynamisk og sammensat gruppe, der af forskellige årsager står uden for fællesskabet.

  • Helhedsorienterede indsatser

En længerevarende indsats hvor alle institutionens personaler, børn og forældre er inddraget, med teoretiske oplæg, inspiration og sparring fra en naturvejleder.

Vi glæder os meget til samarbejde med jer om dette spændende projekt og ser frem til en masse sjove og lærerige science forløb med jeres børn. 

Afdelingen for Bæredygtig Udvikling, Team Børnehaver, Natur og Miljø i Københavns kommune, har fået støttet af Novo Nordisk fonden med 5,6 mio. til projektet.